Ulei de ricin pentru ten


Uleiul de ricin extras din aceasta miraculuoasa planta are culoarea galbena, este foarte vascos si are numeroase beneficii pentru ten. Are o protectie buna asupra pielii dezhidratate si ii da o elasticitate buna.
Este un compus ce se gaseste in foarte multe produse cosmetice, de la uleiuri de masaj pana la creme de fata, creme de corp sau sapunuri delicate iar parerea specialistilor este ca uleiul de ricin poate fi utilizat in fiecare zi cu incredere la mentinerea unui ten proaspat
si natural.
Poate fi folosit atat pentru afectiuni externe dar si pentru cele interne pentru o vindecarea mai rapida. Poate fi utilizat pentru tratarea diferitelor afectiuni : scleroza, reumatism, afectiuni cerebrale,  infectii, probleme stomacale sau migrene; avand un rol deosebit in intarirea sistemul imunitar.
Poate trata cu rezultate excelente arsurile sau rani superficiale, sebum sau pielea afectata de acne.

Se mai poate utiliza acest ulei pentru afectiunile musculare. Pe zona dureroasa se aseaza un material din bumbac dupa ce a fost imbibat in ulei. Zona respectiva trebuie sa fie usor incalzita si stai in repaus aproximativ o ora. Durerile iti vor disparea si vei fi mult mai activ si fara dureri.
Acesta are si beneficii laxative. Se poate administra o lingurita impreuna cu sucul de fructe ce se consuma dimineata, efectul este imediat.
Pentru infectii ale pielii, acnee, pete de batranete, iritatii sau rani deschise foloseste acest ulei cu incredere. Pune-l pe portiunea de piele afectata seara iar dimineata spala suprafata cu sapun si apa.
La infectii ale unghiilor sau daca ai avut o manichiura nereusita, poti sa speli mainile in sare amara iar dupa aceea poti aplica uleiul de ricin seara pentru a actiona toata noaptea, iar dimineata vei observa ca pielea este mult mai moale, naturala, elastica si  hidratata.
Daca ai riduri, poti aplica zilnic acelasi tratament. Seara se aplica inainte de culcare, se lasa pana dimineata dupa care se indeparteaza cu apa si sapun.
Atunci cand pielea scalpului este iritata si sensibila, in fiecare seara dupa dusul obisnuit maseaza zona usor cu ulei de ricin.
La fel se indeparteaza cu apa si sampon doar ca tratamentul trebuie repetat de trei ori pe saptamana. Acest produs ajuta foarte bine la cresterea parului si hraneste pielea scalpului deoarece are multe proteine, saruri minerale, glucide, acizi oleici care sunt usor asimilati de organism si de aceea acest produs il putem folosi cu incredere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu