Top 6 tratamente cu ulei de ricin

   Avem o multime de tratamente naturiste pentru infrumusetare care au fost pastrate din generatii pana in zilele noastre. Utilizate din cele mai vechi timpuri si perfectionate in tot acest timp, ele isi dovedesc de cele mai multe ori eficacitatea.
Nu conteaza ca ai o piele grasa sau uscata, un par cret, drept, vopsit sau natural, se va gasi intotdeauna un tratament adecvat cerintei tale. Aceste  tratamente sunt folositoare mai ales cand nu prea ai resurse necesare sau timp pentru o vizita la un salon de specialitate. De asemenea, uneori acestea se dovedesc mai eficiente decat alte produse din comert pentru ca nu contin ingrediente sintetice si chimice.
Uleiul de ricin este unul dintre produsele indispensabile ale unei truse de cosmetica. El este un ulei emolient si se poate gasi adesea in componenta unor produse pentru ingrijire. Cu multi antioxidanti in compozitie, uleiul de ricin este perfect pentru ingrijirea pielii sau al parului deteriorat. Acesta este utilizat pentru a calma iritatiile pielii, la curatarea tenulului de impuritati sau la stoparea caderii parului.

   1. Tratament pentru par
Acest tratament naturist este indicat mai ales pentru parul uscat. Se pune la incalzit jumatate de cescuta de ulei de ricin dupa care se va aplica pe parul ud masand usor sclapul pentru cateva minute. Dupa aceia cu un pieptene cu dintii rari se va trece prin par de cateva ori. Se va inmuia un prosop in apa calda, se va stoarce si se va inveli parul in el. Se va pastra asa aproximativ 15 minute dupa care parul se va spala cu un sampon pentru ca uleiul sa fie indepartat. Rezultatul va fi un par stralucitor si matasos.

   2.    Tratament pentru ten
Daca aveti riduri fine din jurul ochilor sau pe gat, acestea se pot masa zilnic cu putin ulei de ricin in zona ridata. Acest ulei mai poate fi utilizat si pentru a amelioara pistruii de pe fata sau petele de culoare, masand in fiecare seara putin ulei pe zonele afectate.
Acest ulei  mai poate fi folosit impreuna cu uleiul de jojoba la curatarea porilor si la indepartarea punctele negre. Aceste doua tipuri de ulei se amesteca in proportii diferite, tinand cont de tipul de piele. Pentru o piele normala se face un amestec din 1⁄4 ulei de ricin si 3⁄4 ulei de jojoba, iar pentru o piele grasa, 1⁄3 ulei de ricin, 2⁄3 ulei de jojoba. Se poate adauga si o picatura de ulei esential de lavanda, pentru calmarea pielii. Compozitia obtinuta se maseaza pe fata aproximativ 20 de minute. Dupa aceasta fata se va acoperii cu un prosop umezit si caldut ,pentru cateva minute, pentru a se dizolva bine uleiurile. Uleiul de jojoba se mai poate inlocui cu ulei de masline extra virgin.

   3.    Tratament pentru cearcane
Se va amesteca acest ulei cu putin ulei de cocos, si se va masa zona afectata de sub ochi cu aceasta solutie, pana ce este absorbita in totalitate in piele. Aceast tratament se poate face  in fiecare zi.

   4.    Tratament pentru buze
Atunci cand buzele incep sa isi piarda din culoare, se poate folosi o solutie rezultata dintr-un amestec de ulei de ricin si ulei de migdale. Buzele se vor unge in fiecare seara inainte de culcare cu acesta solutie.

   5.    Tratament pentru sprancene si gene
Se va amesteca intr-o sticluta ulei de ricin cu putina coaja de lamaie (atentie zeama de lamaie poate irita ochii). Se va lasa solutia sa stea intr-un loc intunecat cateva zile. Se va administra in fiecare seara inainte de culcare, un pic de ulei pe gene si sprancene cu ajutorul unui betisor de urechi. Dupa scurt timp firele de par vor deveni mai groase, mai rezistente si mai lungi.

  6.    Tratament pentru maini
Inainte de culcare, in fiecare seara, se va aplica un strat de ulei de ricin pe maini  prin masare usoara. Pentru a avea efectele dorite, inveleste-ti mainile in manusi. Acest ulei iti va hidrata pielea si iti va lasa unghiile stralucitoare. De asemenea acest produs mai poate fi utilizat si la pielea crapata sau uscata de la calcaie, genunchi sau coate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu